Látássérült nézet
Normál nézet

Vásárcsarnok

Hajdúböszörményi

  

arak
Klikk a képre!

Vásárcsarnok

A Vásárcsarnok elsősorban a zöldség- és gyümölcsárusítóknak ad helyet. Mindenekelőtt őstermelők kínálják itt a minőségi áruikat, így kiemelten hüvelyes zöldségeket, kézzel készített száraztésztákat, házi tyúktojásokat és egyéb konyhakerti növényeket, de természetesen megtalálhatók a piacon a kistermelők is, akik a saját tenyésztésű állataikból készített húskészítményeket (füstölt kolbász, csülök, abárolt szalonna, stb.) árulnak. Az előzőkön túl házi tej és tejtermék is kapható (többféle túró, különböző ízesítésű sajtok).

A piacra nagy létszámban jönnek a méhészetben jártas őstermelők is, akik kiváló minőségű akác,- hárs-, vegyes-, illetve lépesmézet hoznak. A portékáik között olyan különlegességeket is találhatunk, mint virágpor, valamint méhviaszból készült gyertyák.

A tavasz közeledtével hamarosan megkezdődik a zöldség- és virágpalánta szezonja. A helyi és a közeli településekről érkező termelők óriási választékot hoznak zöldség-, és virágpalántából. A biotermékek iránti növekvő kereslet miatt pedig egyre több kis- és őstermelő jelenik meg a piacon ilyen termékekkel, a vásárlók nem kis örömére.

A Vásárcsarnokban a kereskedők is egyre többen vannak. Egyrészt zöldség-gyümölcsárusok, akik a déligyümölcsökkel színesítik az áruválasztékukat, másrészt olyan kereskedők, akik kávét, teát, aszalt gyümölcsöt, hagyományos és különleges fűszert, illetve csokoládét és csomagolt édességet kínálnak. Az előzőek mellett sok esetben megtalálhatók az árukészletükben a háztartási cikkek, műanyag áruk, mindenféle divatáruk, katonai- és munkaruházatok, gyermek és felnőtt lábbelik is, de szinte vég nélkül sorolhatnánk még a termékek sokaságát, amelyek megvásárolhatók a piacon.

Az új csarnokban, az előzetes terveknek megfelelően, kézművesek is megjelennek a maguk készített portékáikkal. A kínálatukban a hagyományosan gyékényből és vesszőből font kosarak, kaspók, székek és asztalok, valamint egyedi rongyszőnyegek, szép csipketerítők és színes fazekas termékek is fellelhetők.

A közeljövőben, az eredeti ötletek alapján tervezzük kézműves- és termelői piac megnyitását, illetve járművásárt. A fentiek mellett lesznek szezonális vásárok is, színes és választékos programokkal és egyéb meglepetésekkel is.

 

Nyitvatartási idő:

Hétfő-Péntek: 6.00-18.00
Szombat: 6.00-14.00
Vasárnap: 6.00-12.00